Despre PPG

PPG a fost fondat în anul 1883 sub denumirea Pittsburg Plate Glass de către Capt. John B. Ford și John Pitcairn în Pittsburg, Pennsylvania. Astăzi, PPG este unul dintre liderii globali în producția de vopsea, materiale industriale, produse chimice și sticlă, atât pentru uz industrial, cât și casnic.

Prin inovație, sustenabilitate și culoare, PPG ajută clienți din peste 70 de țări din întreaga lume să găsească cele mai bune soluții în renovarea locuințelor, în industria de transport și construcții.

În Romania, PPG este unul dintre liderii pieței de vopsea, odată cu achiziția DEUTEK SA in anul 2017. Datorită experienței de peste 10 ani în cadrul pieței românești, PPG România se poate mândri astăzi că este o companie de succes, bine gestionată, cu o îndelungată tradiție în a oferi clienților săi servicii excelente și care deține unele dintre cele mai puternice mărci din România (OSKAR si Danke!).

Istoric

1997

Se infiinteaza compania Dufa Romania, un joint-venture intre Meffert AG (Germania) si doi investitori romani.

1998-2001

Se incepe productia locala de vopsea in fabrica din Bucuresti, pastrand tehnologia si standardele de calitate germane.

2003

Apare brandul Danke! care spune "Vopseste nemteste!".

2005

Compania este achizitionata de Advent International, un fond american de investitii, schimbandu-si in scurt timp denumirea in Deutek SA.

2009

Ia nastere brandul Oskar, brand sub care se creeaza unele dintre cele mai inovatoare produse de pe piata de vopsea din Romania.

2013

Deutek SA este achizitionat de fondul de investitii EEAF - Emerging Europe Accession Fund.

2017

Deutek SA devine parte a PPG Industries, lider mondial in productia si comercializarea de vopsele.

Branduri

Produsele PPG, sub brandurile OSKAR = Inovatie si Danke! = Vopseste nemteste!, se bucura de notorietate in randul consumatorilor si sunt recunoscute pentru calitatea si performanta lor.

Inovatie si cercetare

PPG are unul dintre cele mai mari si moderne laboratoare de cercetare - dezvoltare din domeniu, care se concentreaza constant pe inovatie si imbunatatire continua.

Distributie

Produsele Oskar si Danke! sunt prezente in toate magazinele mari de bricolaj si in toate magazinele de materiale de constructii din tara.

Management calitate

Calitatea produselor este esentiala pentru PPG. Din anul 2001 a fost implementat un sistem de management al calitatii conform cerintelor din standardul SR EN ISO 9001:2015.